Понедельник, 20.05.2024, 01:09Главная | Регистрация | Вход

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наш опрос

Оцініть мій сайт
Всего ответов: 22

Статистика

Друзья сайта

Главная » 2015 » Май » 1 » Освітлення в навчальних закладах
18:46
Освітлення в навчальних закладах

Освітлення в навчальних закладах

Існуюча ситуація.

Після відвідування об’єктів, було виявлено, що в будівлях ще і досі використовується значна частина ламп розжарювання, які є не ефективними та споживають в кілька разів більше електроенергії, ніж лампи покоління LED. Середня існуюча потужність ламп розжарювання - це 60 - 75W.

Світловіддача ламп розжарювання є низькою, крім того, строк служби таких ламп складає біля 1000 годин (приблизно 9 місяців, при умові роботи в середньому 5 год/доба). Окрім того, використання ламп розжарювання також не забезпечує мінімальний рівень освітленості 200 лк в приміщеннях.

Проектним підходом передбачено заміну лише ламп розжарювання у будівлях.

Люмінесцентні лампи (у вигляді трубок) в будівлях замінювати не заплановано. Вони існують в незначній кількості із середньою потужністю 36 W та замінювати на меншу потужність економічно не доцільно. Світильники з люмінесцентними лампами не забезпечують розсіяне світло.

Енергозберігаючі лампи компактні (у вигляді спіралі), які вже встановлені в будівлях, замінювати на інші лампи не планується, бо це є економічно не доцільним.

Вимоги до освітлення державних санітарних норм та правил "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей" говорять, що джерела штучного освітлення повинні забезпечувати достатнє та рівномірне освітлення всіх приміщень.

Нормативи штучної освітленості основних приміщень при використанні ламп люмінесцентних, у тому числі енергозберігаючих, повинні становити не менше 400 лк для музичних зал, спортзалів, а спальних приміщень на рівні 200 лк.

Під час обстеження систем освітлення в будівлях, було виявлено, що представлені вище норми не виконуються повною мірою в дошкільних закладах, та в загальноосвітніх школах. В ігрових, спальних приміщеннях, актовій залі освітлення знаходиться в прийнятному стані. Освітлення сходових кліток, а також різноманітних переходів як між кімнатами так і корпусами знаходиться в незадовільному стані, що в подальшому може призводити до травмування дітей. Також з метою економії електроенергії не вмикається освітлення багатьох коридорних приміщень, так і освітлення в тамбурах.

Оскільки, персонал  будівель, системно працює над заміною старих ламп на нові енергоефективні, то кількість нових необхідних ламп може змінюватись. При встановленні нових ламп слід повторно уважно визначити доцільність встановлення ламп в кожному приміщенні та сходовій клітці з метою дотримання санітарних норм та правил "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей".

В загальному на представлених об’єктах не дозволяється одночасне використання в одному приміщенні люмінесцентних ламп і ламп розжарювання, а також використання ламп LED, що було виявлено при детальному обстеженні.

Пропоноване рішення.

Встановлення нових лам LED

Лампи розжарювання мають бути замінені на лампи LED з метою забезпечення нормативних параметрів та рівня комфорту освітленості.

Це також зменшить середню потужність системи освітлення. За проектним підходом, лампи LED мають бути вкручені у старі цоколі (патрони). Заміна системи електропостачання чи світильників в цілому – не передбачена. 

Просмотров: 950 | Добавил: Petit92 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024 |